100. Yıl Konuşması Gündem Olmuştu: Cumhuriyeti Savunan O Öğretmen Görevden Alındı

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir özel okulda 29 Ekim'de yaptığı Cumhuriyet'in 100. yılı konuşması ile gündem olan öğretmen Emine Karakaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındığı ortaya çıktı.

Antalya'da özel bir okulda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olan Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşma ile hedef gösterilmişti.

Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde kullandığı "Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasaya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar" ifadeler nedeniyle hedef gösterilmişti.

'Tepkiler' üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karakaş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla adli işlem başlatılmıştı. İşlemin ardından da Karakaş gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet gazetesinden Bülent Ecevit'in haberine göre Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi.

Karakaş’ın avukatı Ali Çelik, şu bilgileri verdi: "Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile Karakaş'ın iş akdi tek yönlü olarak feshedildi. Kendisinin işe dönüşü ve maaş kesintisinin telafi edilmesine dair süreç ile ilgili 3 ayrı dava açtık."

100. Yıl Konuşması Gündem Olmuştu: O Öğretmen, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' Suçlamasıyla Gözaltına Alındı
Emekli Zam Oranını Yanlış Tahmin Eden Fatih Portakal'dan Tepki: 'Yüzde 49'a Çekileceğini Tahmin Ediyordum'
Adaylığı Tepki Çekmişti! CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş: 'Depremin Tek Müsebbibi Ben Değilim'

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
"Aleyna'ya Yüz Vermiyorum" Demişti: Survivor Hilmi Cem'in Aleyna Tarafından Reddedildiği İddia Edildi!
YORUMLAR
17.01.2024

Bir tarafta cumhuriyeti savunduğu için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlaması, diğer tarafta Atatürk'e hakaret ettiği için gözaltına alınıp serbest bırakılan huur evladı için ADLİYENİN İÇİNDE "yaşasın şeriat" sloganı atıp hem anayasaya karşı çıkılıp hem “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun işlenmesi ancak bir insan evladının da buna karşı çıkmaması, işlem yapmaması.. Adaletinizi de partinizi de ülkeyi soktuğunuz vaziyetin de amk.. yobaz beyinszi şeyh kucağından inmeyen orospular

17.01.2024

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundaki "halk" bir grup AKP li veya arapseviciyi kastediyor.

17.01.2024

ağzını açana "halkı kin ve düşmanlığa teşvik" diye içeri alıyorlar. ne güzel dünya bee..

17.01.2024

Artık AKP'yi eleştirdiğinizde size halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan dava açıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (66)