100 Bin Kişiye İhtiyaç Var: İngiltere'nin TIR ve Kamyon Şoförü Sıkıntısı Krize Dönüştü

Dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan İngiltere, tır ve kamyon şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunlarıyla boğuşuyor. Brexit sonrası baş gösteren kamyon şoförü sıkıntısı, benzin istasyonlarının kapanmasına ve gıda arzı konusunda sorunlara neden oldu. Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğu ifade ediliyor.

Fotoğraflar: Reuters

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasıyla (Brexit) AB vatandaşı nakliye aracı sürücülerinin sayısının azalması ve Kovid-19 salgını ülkede gıda sektörü gibi birçok tedarik zincirinde sorunların oluşmasına neden oldu.

Başkent Londra'daki çeşitli marketlerde özellikle sebze ve meyve ürünleri ile hazır suların satışa sunulduğu rafların boş olduğu görüldü.

Boş reyonların görüntüleri son birkaç gündür sosyal medyada da paylaşılıyor. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar

İngiltere'nin en büyük süpermarket zincirlerinden Tesco, şoför sıkıntısının devam etmesi durumunda, Noel öncesinde müşterilerin panik halinde marketlere yönelebileceği konusunda hükümeti uyardı.

Öte yandan, enerji şirketi BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede 'çok az sayıda' petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından benzin istasyonları önünde de uzun kuyruklar oluştu.

BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede yeterli sayıda nakliye aracı sürücüsü olmaması nedeniyle az sayıda petrol istasyonunun geçici olarak kapatılacağını duyurması araç sahipleri arasında endişeye neden oldu.

İstasyon sayılarının azalmasıyla benzin sıkıntısı yaşayacağını düşünen araç sahipleri başkentteki benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İngiliz Hükümeti formül arayışında 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Peki şoför eksikliğinin nedeni ne?

Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğu ifade ediliyor.

Nakliye sektörünü temsil eden Road Haulage Association (RHA) adlı kuruluşun raporuna göre, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki azalışın başlıca sebepleri 'sürücülerin emekli olması', 'İngiltere'nin AB'den ayrılması', 'IR35 olarak bilinen maaş bordolarındaki bazı değişiklikler', 'sürücülerin başka sektörleri seçmesi', 'düşük ücretler ve salgın' olarak sıralanıyor.

AA ve BBC

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR

Başvuru açtıkları anda Türkiye yüz bin mühendis, doktor kaybeder; İngiltere yüz bin tır şoförü kazanır.

25.09.2021

tabi doktor da tır şoförü olmak için can atıyordu.

25.09.2021

Euro Truck Simulator deneyimim var, seve seve giderim isterlerse. Burada yazılımcılıktan kazandığım paranın 2 katını kazanırım muhtemelen.

25.09.2021

Türkiye'de olsa bütün sosyal medyalar onlarca sayfa açılırdı, devlet küçük düşürülür(hükümet değil tam olarak devlet) tüm dünyaya biz rezil bir topraklarda yaşıyoruz diye ingilizce paylaşım yapılırdı. Erken seçim olsun diye yaygaralar koparılırdı, bunun üstüne ekonomi daha zor duruma girsin ve seçim olsun diye spekülatif haberler çıkardı vs vs vs. işte böyle bir toprak bizim vatan. ve çok var vatansız bu kimliği taşıyan.

26.09.2021

bunlarin hepsi disariyi dunyayi bilmemekden, hulogculukda, birilerinin gili olmakda. ingiltere dunyada en sert muhalefetin yapildigi, iktidarin en sert elestirildi ulkelerden biri. orda gazetelerde cikan tek sayfayi burada yayinlasan gazete binasini icindekilerle beraber yere gomerler. olmasi gerekende budur, devlet ile iktidar ayni seyler degildir, biri yonetim yetkisini aldiysa sorumluluguda almis demektir, her yaptigi isin hesabini vermekden mesuldur, her problemden hatadan sorumludur, elestirilir. elestirinin olmadigi yerde iste turkiye gibi olursun, faiz orani gibi hatalarda israr edilir, kimse bir sey diyemez, sorunlar birikir birikir, taki sistem cokene, ekonomi dibe vurana kadar.

TÜM YORUMLARI OKU (18)