'100 Bin Iraklı Sivil Türkiye ve Suriye'ye Kaçabilir'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Musul operasyonu nedeniyle yaklaşık 100 bin sivilin Türkiye ve Suriye'ye kaçmaya başlayabileceği uyarısını yaptı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), bugün yaptığı açıklamada 100 bin Iraklının, IŞİD'i Musul kentinden çıkartmak için başlatılan Musul operasyonu nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye kaçmak zorunda kalabileceğini açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmalı'

Reuters'ın haberine göre UNHCR ayrıca yerlerinden olacak insanlar için çadır, kamp, kış malzemeleri ve soba satın alınması için 61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmasını istedi.

UNHCR, açıklamada 'Musul'daki olayların 100,000 Iraklının Suriye ve Türkiye'ye kaçmasına neden olabileceğinden kaygı duymaktadır. Suriye'de 90,000 Iraklıyı karşılamak için hazırlık planlarımızı uyguluyoruz' ifadelerini kullandı.

'Operasyon başarılı olursa göç dalgası yaşanmaz'

Irak Başbakanı: Musul Operasyonu Başladı

Musul operasyonunun başarılı olması halinde bir göç dalgası yaşanmayacağına işaret eden Kurtulmuş, bu konuyla ilgili şunları kaydetti:

'Zaten Musul'da operasyon yanlış yapılır, orada birtakım Musul'a ait olmayan milis güçler getirilip Musul'un içine sokulursa Allah muhafaza Musul'da çok farklı şeyler de olabilir. Bu, bölge barışına da çok ilave bir yük demektir, barışın ortadan kalkması bakımından, Türkiye için de ilave bir göçmen dalgası demektir.'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.10.2016

Gelin aq siz de gelin aq.. Biz olmasak bunların yatacakları yerleri yok aq. Neden arap ülkeleri bunları kabul etmiyor? Nerede ırk ve din kardeşliği? İşte arkadaşlar bizim toplulumuzun ağzına sakız olan "din kardeşlerimiz" düşünceleri beyhude. Beyler düşünün.. Suriyeliler gelmeden önce de işsizlik büyük bir belaydı. Suriyeliler geldi ve onlara daha çok ayrıcalıklar verildi. Sırada Iraklılar var aq. Onlara(vatan topraklarını savunamayacak kadar aciz ve korkak ayrıca tarihleri Türklere ihanetlerle dolu olan insanlara) verilen ayrıcalıklar ve iş olanakları bize(Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına -ki vatanımızı ölürcesine savunmaya can atan- insanlara) verilmiyor. Kimse kusura bakmasın! Geliyorlarsa hak ettikleri gibi yaşamalılar! (Öyle deme onlar bizim din kardeşimiz diyeni zikerim. Ülkemde vergisiz dükkanda kaçak ürünler satan, kene gibi üremekten başka bi boka yaramayanlar benim din kardeşim olamaz. Açın Kur'an a bir bakın aq. Din kardeşi nasıl olurmuş diye.)

Pasif Kullanıcı
17.10.2016

Çocukları ve kadınları tenzih ediyorum. (15 yaşlarında olan Türkmen gençlerinin ve Türkmen kadınlarının Suriye'deki mücadelelerine rağmen.)

17.10.2016

Arkadaş yaşadığımız coğrafyayi sikeyim ya!!! yüz yıllardır savaşın bitmediği 2 komşu ülke ve her olayda mülteci mülteci lanet olsun

Pasif Kullanıcı
17.10.2016

Almasınlar neden alıyorlar gitsinler İrana, Suudi Arabistanlarına.

17.10.2016

Sizi buraya sokanın da,sizinle buraya gelenin de,bizzat sizin de amk.Filistinlileri de getirin,Afganlar felan da gelsin,biz çıkalım ülke kasmasın sonra.Hem çok iyi anlaşırsınız onlarla.Biz de yavaştan Orta Asya'ya,Kuzey Trakya'ya,Sibirya'ya vs.Al sana çözüm gibi çözüm.

TÜM YORUMLARI OKU (55)