100 Bin İmza Sürecinde 4. Gün: Hangi Aday Kaç İmza Topladı?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyenlerin YSK'ya yaptığı başvurunun ardından 100 bin imza sürecinde dördüncü güne girildi. Sinan Oğan için bu akşam itibariyle 57 bin 976 imza verilirken, Doğu Perinçek sadece 19 bin 653 imza toplayabildi. Ahmet Özal ise bin imza alabildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı bularak 3’üncü cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenler için imza atma süreci ilçe seçim kurullarında devam ediyor. 22 Mart’ta başlayan ve 27 Mart akşamı sona erecek imza verme işleminde, adayların 100 bin imzaya ulaşması gerekiyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imza toplayarak, Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından 3'üncü Cumhurbaşkanı adayı oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi.

Dördüncü günde son durum şöyle:

100 Bin İmzaya Ulaşan Muharrem İnce'den İlk Açıklama: 'Her Şey Planladığımız Gibi Oldu'
Muharrem İnce Resmen Cumhurbaşkanı Adayı Oldu

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
25.03.2023

Yıllardır onedio.com u takip ediyorum. Bu sıralar tiksinmeye başladım. Her site gibi kendi tarafını seçip diğer tarafı boklamaya başladı. Muharrem İnce nin aday olması insanların 3. bir tercih hakkı demek. Sinan Ogan 4. bir tercih hakkı demek. Tekrardan tarafsız haber yapmaya başlarsınız umarım.

25.03.2023

Kitle de farklı değil. Erdoğanın üstüne gitmediler bu kadar. Her gün ince nefretli yorumlar

26.03.2023

Muharrem ince şu an yaptığı sadece oyları bölmek ben de Muharrem incenin kazanmasını isterim ama Muharrem ince %2-3 ü geçemez o yüzden aday olmasını doğru bulmuyorum. Bu işin ilk turda bitmesi lazım

TÜM YORUMLARI OKU (5)