10 Soruda YINFO Gençlik Merkezi

1-YINFO ne demek?

  • Biraz ingilizce öğren arkadaşım (:  , günümüzün en global dili ! Youth Information Center, yani Gençlik Bilgi Merkezi’nin ingilizce kısaltması demek.

2-Gençlik Bilgi Merkezi’nin amaçları neler, yani siz neler yapıyorsunuz?

  • Gençlik Bilgi Merkezi; merkezi baklavanın , katmerin has diyarı olan  Gaziantep’te olup online olarak gençler için yani senin, benim, onun dünyası demek yerine bizim dünyamız demek için  ulusal çaplı çalışan, tamamen gönüllülükle işlerini yürüten, gençlik bilgilendirmesi yaparak gençleri Avrupa fırsatları konusunda haberdar eden ve yönlendiren; bu alanda çalışan gençlik kuruluşlarını destekleyen, ayrıca kültürel-sanatsal faaliyetler aracılığıyla faaliyetlerini gerçekleştiren bir dernek. Peki bu dernek bizim için ne yapar nasıl çalışmalar yapar !  nefret söylemiyle mücadele, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele, insan hakları gibi aslında kapsamı konularında daha özgür bir dünya için çalışmalar yapar. Bu kapsamda çevrim içi sosyal medya kampanyaları ve çevrimdışı eğitimler, toplantılar ve buluşmalar, zirve ve festivaller farkındalık çalışmalarını yapar.

3-Çevrimdışı ne tür faaliyetler sunuyorsunuz?

  • Çevrim dışı olarak sen ne yapmak istersen onu yaparız. Bu yapacağımız şeyler nefret söylemi, ırkçılık, ayrımcılık ve insan haklarını zedeleyecek  hiç bir unsuru içerisinde barındırmamalıdır. İşte bu yüzden bu değerleri birlikte korumak için YINFORMASYON eğitimi yani geçlik hakları bilgilendirmesi yapıyoruz, senin,benim , onun bildiklerini tek çerçevede toplayıp bizim bildiklerimiz için mücadele veriyoruz. Sen varsan bizde varız bunu unutma !

4-Bilgi ortaklığı nedir?

  • Gençlik Bilgi Konseyi’nin kurumsal üyeleridir. Gençlik kuruluşları, resmi olmayan gençlik grupları, STK'lar veya öğrenci kulüpleri Bilgi Ortağı olabilir. Bilgi Ortakları’ndan beklenti konseyin faaliyetlerine destek olunması, çevrim içi ve çevrim dışı kampanyaların desteklenmesi ve gerektiğinde lojistik destek, katılımcı desteği gibi destekler verilmesidir. Kurumsal üyelerin verebilecekleri destekler kendi inisiyatifleri dahilindedir, herhangi bir yaptırım yoktur.

5-Akvist nedir, bizde olabilir miyiz, sy ile arasındaki fark

nedir?

  • Aktivistler Gençlik Bilgi Konseyi’nin asil üyeleridir;

  • Konseyin faaliyetlerinde koordinasyon ekibinde yer alırlar. Faaliyetlerin oluşturulmasından fon bulunması, çeviri, tasarım işlerine yardım edilmesi gibi ekipler halinde çok çeşitli görevlerde bulunurlar. Her ekipten sorumlu olan birer ekip lideri vardır, ekip içi rehberlik yapar ve deneyimlerini ekibiyle paylaşır. Yerelde, ulusalda veya uluslararası proje , seminer vs gibi etkinliklerde YINFO’yu ve Gençlik Bilgi Konseyi’ni temsil ederler. Dönemsel olarak yeni aktivist alımları vardır, başvuruları sayfadan takip edip siz de aktivistlik için başvuruda bulunabilirsiniz.

6-Gençlik bilgi konseyi adına projelere başvurabilir miyiz?

  • Başvurabilirsiniz fakat öncesinde Orhan Taşdoğan’a mail atarak hangi projeye başvurmak istediğinizi belirtmeli ve onun verdiği cevaba göre başvurmalısınız. SALTO Eğitimlerine sadece aktivistler başvurabilir. Bunun sebebi YINFO’yu daha iyi tanımaları ve daha bilgili olmalarıdır.

7- AGH (EVS) nedir?

  • Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma. Öncelikle ve en önemlisi, gönüllü olarak çalışırken yaptığınız iş için maaş benzeri bir ücret almazsınız. Bununla birlikte yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ve yardım ve az miktarda cep harçlığı alabileceksiniz. Bir AGH projesi, kısa süreli (2-8 hafta –sadece engellilere ve imkanları kısıtlı gençlere yönelik) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmanıza imkan tanımaktadır.

8- Kimler Avrupa Gönüllü Hizmeti’ne başvurabilir ve gönüllü olabilir ? 

  • Yapman gereken bize ulaşmak istemen ve bize ulaştığında her konuda yardımcı olabiliriz. 18-30 yaş arasındaki bütün gençler başvuruda bulunabilir. Bunun dışında hiç bir şart aranmamaktadır. (yabancı dil bilgisi, üniversite eğitimi vs.)

9- Başvuru için yapılması gerekenler nelerdir ?

  • Öncelikle AGH hakkında detaylı bir bilgi almalısınız. Ardından başvurular ancak akredite bir kamu ya da sivil toplum kuruluşu aracılığı ile yapılacağı için bir gönderen kuruluş ( dernek, vakıf, belediye, tüzel kişilikler) bulmanız gerekli. Daha sonra http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm sitesinden size uygun projeleri bulup gönderen kuruluşunuz aracılığı ile ev sahibi kuruluşlar (Avrupa’daki sivil toplum kuruluşları) ile irtibata geçmeniz gerekli. Bu kuruluşlara özgeçmişinizi ve neden o projede yer almak istediğinizi ve kişisel özelliklerinizi anlattığınız bir motivasyon mektubu göndermelisiniz. Olumlu cevap aldıktan sonra başvuru formunu doldurup Ulusal Ajans ile irtibata geçebilirsin

  • YINFO Gençlik Bilgi Merkezi bağlantısından bu konuda gerekli proje duyurularına da ulaşabilirsin

10-Proje yazma gibi eğitimler olacak mı ve biz bunlara katılabilecek miyiz?

  • YINFO adına proje yazma eğitimleri vermiyoruz ama proje yazma eğitimleri veren kurumsal üyelerimizle irtibata geçmeniz için yönlendirme yapabiliriz. Yerelde bu imkanı size sağlayacak olan kuruluşlara ulaşmanızda yardımcı olacak arkadaşlarımız var.

Popüler İçerikler

Ödüllere Doyamayan Hande Erçel'in Harper’s Bazaar Gecesinde 'Yılın Dijital Yıldızı' Ödülü Alması Topa Tutuldu!
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var