10 Günde 3. Kez! Merkez Bankası'ndan Piyasaya Bir Müdahale Daha

Dolar/TL’de bugün 13,95 ile yeni zirve görülürken, Merkez Bankası bir kez daha kura müdahale etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada, 'Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir' denildi.

Satım yönündeki bu doğrudan müdahale ile kur 13,75 seviyesine kadar geri çekildi.

Kur bugün en yüksek 13,9598 seviyesini görerek rekor kırmıştı.

İki kez daha müdahale etmişti

Merkez Bankası 7 yıl aradan sonra 1 Aralık çarşamba günü Döviz piyasasına doğrudan müdahale etmişti. Müdahalenin yaklaşık 1 milyar doları bulduğu ileri sürülmüştü.

Merkez Bankası dövize ikinci müdahaleyi ise yine 'Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları' gerekçesi ile 4 Aralık tarihinde yapmıştı.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
10.12.2021

Yıl başına doğru 17-18 TL olur

10.12.2021

Ekonomi üretmeden düzelmez.... .... 🤪😡😠

10.12.2021

Taşıma suyu da geçtim borç su ile değirmen döndürmeye uğraşılıyor. Üreticiye ve çiftçiye yönelik hiç bir çalışma yok. Kıtlık çıkarsa hiç şaşmayın.

Pasif Kullanıcı
10.12.2021

Dolar 14,36 'yı geçmesin de illuminatinin 20 senelik projesi ezoterik şifrelere uygun olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar yoksa dövize müdahale felan değil onlar da biliyor. Rusya, Ukrayna'ya girinceye kadar bu seviyelerde tutacaklar gerginlik artınca İstanbul'u da içine alacak bir işgal gerçekleştiğinde salacaklar doları 14,36 olunca görün o zaman şenliği ve sonrasında uçuşa geçen doları 15, 20, 25, 30...Bilmediğiniz anlamadığınız çok şeyler oluyor. Millet olarak koyun gibi yaşıyorsunuz. 2022 yılı CIA raporlarında Türkiye için savaş yılı..AKP ulusal güvenlik sorunu..Detaylı bir önizleme için İ Pet Goat 2 animasyon filmini izleyin özellikle 3:03 dk/sn olan kısmı durdurup inceleyin ipucu "Dolar Us 14,36" sonrasında üç uçağın Çamlıca camisini bombalayıp 6 minareden 5 minareyi yerle bir edişini izleyin. Sonra düşünün kendize şu soruyu sorun faiz düşsün diye mi yapılıyormuş bunlar yoksa dolar 14,36 olsun diye mi yapılıyormuş diye bi sorun kendinize!

TÜM YORUMLARI OKU (11)