1 Temmuz'da Başlayacak: Otoyolda Hız Limiti Değişiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz’dan itibaren otoyollarda hız sınırının artırılacağını duyurdu. 3 otoyolda azami hız sınırının 120 km'den 140 km'ye çıkacağını duyuran Bakan, ceza limitinin ise 154 km olacağı belirtti. 

TGRT Haber canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz'a kadar yetiştirilmek istenen uygulama ile otoyollarda hız sınırının saatte 140 km’ye çıkacağını duyurdu.

'120 artı idari yaptırım sınırı var otoyol ve otobanlarda, 132 km şu anda. Bir Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışıyoruz, 1 Temmuz'a yetiştirme gayreti içinde olacağız. 120 km'yi 140'a, idari yaptırım da 154 km olacak. 154 km hız yapabilecekler.' diyen Bakan Soylu, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul İzmir Otoyolu ve Ankara- Niğde otoyolunun bu seviyeleri kaldırabilecek durumda olduğunu bildirdi.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
05.05.2022

içerideki hava akımı ve tehlikesi sebebiyle avrasya tünelinden motosiklet geçişleri yasaktı ama geçtiğimiz gün açtılar. şimdi de insanları otoyola çekmek için hız limitini arttırıyorlar. Can güvenliği ne oldu?

05.05.2022

Demek ki benzin satışları iyice düşmüş...daha hızlı gidin, daha çok benzin tüketin...hem siz kazanın hem de devlet kazansın...yaparsa yine ak parti yapar.

05.05.2022

ankara İstanbul arası yolda niye yok siz yapmadiniz diyemi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ