1 Nisan'da Fenerbahçe Taraftarının Şaka Amaçlı Astığı Pankartın UEFA Zaferiyle Sonuçlanan İlginç Hikayesi

Galatasaray'ın ligde dolu dizgin gitti, Avrupa'da da yabancı rakiplerini bir bir dize getirdiği 2000 senesinde ilginç bir olay yaşandı. 1 Nisan 2000'de, Fenerbahçe taraftarları Antalyaspor karşısında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda şaka amaçlı bir pankart açtı. 

Gelin o günleri ve Fenerbahçe taraftarlarının 1 Nisan 2000'de Galatasaray'a ithafen açtığı pankartı birlikte hatırlayalım.

1996-97, 1997-98, 1998-99 yılının Süper Lig'de şampiyonu 2000 yılında da yoluna tüm kulvarlarda dolu dizgin devam ediyordu.

3 sene üst üste şampiyonluğun ardından 4. şampiyonluk için kolları sıvayan Galatasaray, UEFA Kupası yarı finalinde Leeds United ile eşleşmişti.

Leeds United maçı 6 Nisan 2000 tarihinde oynanacaktı. 1 Nisan 2000 tarihinde ise Fenerbahçe evinde Antalyaspor'u konuk ediyordu.

Zdeněk Zeman yönetimindeki Fenerbahçe, 1999-2000 sezonunu 4. bitirecekti. 1 Nisan günü ise Antalyaspor karşısına çıkan Fenerbahçe'de taraftarlar Galatasaray için pankart açtı.

O pankartta Galatasaray'a UEFA Kupası'nda başarı dileniyordu fakat sarı lacivert yazan kısımda '1 Nisan' notu eklenmişti.

O parkartın ardından Galatasaray, Leeds United'ı yarı finalde geçti ve Arsenal'i finalde devirerek UEFA Kupası'nı kazandı.

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu da Galatasaray olmuştu.

Galatasaray daha sonra 25 Ağustos 2000'de Real Madrid'i yenerek Süper Kupa'yı da müzesine götürdü. Fenerbahçe taraftarının şaka amaçlı açtığı pankart bir şekilde Galatasaray'a şans getirdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yıllar Geçse Bile Taraftarların “Biz Bu Adamı Nasıl Alabildik Lan?” Diye Şaşırmaya Devam Edeceği 54 Futbolcu
İçe Dönük Olduğu Çok Konuşmadığı İçin Koruyucu Ailesi Tarafından İstenmeyen Kevin De Bruyne'nin Hayat Hikayesi

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
01.04.2022

Fbliler bi daha böyle pankart açsanıza bişey denicez :/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ