1 Milyon Yazılımcı Projesi Kapsamında BTK Akademi Yazılımcı İstihdamı Başvuruları Nasıl Yapılır Anlatıyoruz

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 1 Milyon İstihdam Projesi kapsamında online eğitim ile yazılımcı yetiştirileceği açıklandı. Geleceğin mesleği olduğu söylenen yazılımcılığın oldukça önemli olduğu vurgulandı ve bunun için BTK kapsamında insan yetiştirileceği vurgulandı. 31 kategoride sıralanan eğitimler için projeye nasıl başvurulacağını sizin için anlattık.

Cumhurbaşkanı'nın dünkü açıklamasından sonra, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak projeyle ilgili detayları anlattı.

Bakan Albayrak açıklamasında programa katılmak isteyenlerin, internet üzerinden başvuru yapacaklarını ve özgeçmiş dolduracaklarını söyledi. Projede 13 kategoride, toplamda 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim bulunuyor. Albayrak, 'Tarihi bir istihdam hamlesi olan bu proje, Türkiye’ye ve gençlerimize yazılımda çok daha ileri noktaya ulaşma imkanı sağlayacak.' dedi.

Bakan Albayrak, "Genç arkadaşlarımızın aldığı her eğitim ve başarı dereceleri, hazırladıkları öz geçmişlerine otomatik olarak işlenecek." dedi.

Kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyenlerin özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında '1 Milyon İstihdam' uygulamasına başvurular erişime açıldı.

Başvuru ekranına gitmek için buraya tıklayın.

Bu projenin gençlerin kariyer basamaklarında çok iyi bir fırsat olduğunu açıklayan Berat Albayrak, bilgisayar programlamadan siber güvenliğe kadar birçok alanda eğitim alınabileceğini söyledi.

Online eğitim platformundaki algoritma, big data, bilgisayar programlama, block chain, iş zekası, office programları, oyun programlama, siber güvenlik veri tabanı ve web programlama alanında derslerimize hemen ulaşabilirsiniz. Eğitimi bitiren arkadaşlarımız; bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, test uzmanı, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı gibi birçok alanda iş bulabilecekler.

Peki 1 Milyon Yazılımcı İstihdam Projesine nasıl başvurulur?

Yukarıda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra, Kayıt Ol butonuna tıklayın. Ardından sahip olduğunuz eski ya da yeni kimliğinize ait bilgileri başvuru ekranına girin. 

İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranına geçilir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ve “Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun.” uyarısı gözlemlenir.

Ardından aktivasyon linkinizi girip tüm işlemleri tamamladıktan sonra kullanıcı girişinizi yaparak hesabınızı aktive edebilirsiniz.

Tüm bu adımları ve detayları, Kullanıcı Kılavuzu'ndan tekrar okuyabilir ve projeye başvurabilirsiniz. 1 Milyon İstihdam Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu'na buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bakan Albayrak'ın açıkladığı ücretsiz izin maaş desteği projesi ile ilgili detayları da buradan öğrenebilirsiniz;

1170 TL Ücretsiz İzin Maaş Desteği Nasıl Alınır, Nasıl Başvuru Yapılır? İşte Ücretsiz İzin Maaş Desteği Almak İçin Yapmanız Gerekenler!

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
21.04.2020

1 milyon yazılımcı olsa iş bulamayız lan :) yada fırsattan istifade maaşları yarı yarıya düşürürler yinede bu uygulamanın sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Fikir iyi ve güzel olsa da gerçeklerle de yüzleşmek gerek 1 milyon "hello world" çıktısı alabilen insan çıkarabilirler lakin 1 milyon yazılımcı çıkartamazlar sadece eğitim videosu izlenilerek öğrenilecek bir iş değil yazılım sektörü çok emek ve güncellik isteyen bir sektör. Yine de binlerce yeni yazılımcıya yol açabilecek uygulama olabilir. Aylar önce meslek liselerine daha güncel diller varken 1 milyon lisanlı delphi programlama dili alan devletimizde hazır yardımcı oluyorken yazılım öğrenip yurt dışına gidilebilir, burada elli yıl sonrasının teknolojisini yazıyoruz imajı veren görüntüden ibaretlerle ve yaptığın işi basite indirgeyip 3 kuruşun hesabını yapanlarla harcanmamak gerek. :)) Zaten teşvik var istihdam yok.

21.04.2020

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği mezunlarını neden istihdam etmezler? Kalifiye olarak görmedikleri o insanların 4 yılda gelemediği seviyeye kendileri kaç ayda getirecekler? Bunun adı neden istihdam projesi? Bu eğitimi tamamlayan insanlar nerede istihdam edilecek? Türkiye'de 1 milyon yazılımcı istahdam edecek kapasite varsa neden Bilgisayar Mühendisliği mezunlarının %25'i işsiz? Elbette kalifiye olmayan, kendini geliştirmeyen okulu bir şekilde bitiren insanlar da var. Fakat bu kadar işsiz mühendisin hepsinin kalifiye olmadığı kimse iddia edemez. Çoğu yeterli istihdam olmadığı için işsiz. İş ilanları ve görüşmelerin %90'ında hangi eğitimin alındığına veya ne kadar kendini geliştirdiğine değil daha önce nerede çalıştığına ve kaç yıl çalıştığına bakılıyor. Yani yeni mezunsan veya 2 yıldır iş bulamadıysan senin iş bulmaya hakkın yok. Ne halin varsa gör veya git böyle İşKur'un BTK'nın iş garantisi olmayan eğitimlerine giderek oyalanmaya umutlanmaya devam et!

22.04.2020

20 yıldır yazılımcıyım. Boş işler. Bir kere bu tür kurslarda yazılımcı yetişmez. İkincisi o geleceğin mesleği olayı biteli çok oldu. Ne geleceği? Bitti artık o dönem. Dünyayı 20 yıl öncesinden takip ediyorlar. Yazılımcılık bugünün mesleği. Ancak artık piyasası dengelendi. Piyasada yeterince yazılımcı var. Dengeli bir piyasa artık bu. Bu tür kurslardan mezun olan yazılımcıları da kimse işe almaz. Piyasada yeterince bilgisayar, elektronik mühendisi, programcı vs var.

TÜM YORUMLARI OKU (15)