1 Milyon Dolara, Hangi Şehrin En Güzel Yerinden Kaç Metrekare Daire Alabilirsin?

Bir milyon dolara ev alacak olsaydınız dünyanın neresinden alırdınız?? Peki, o “milyon doların” aslında kaç metrekare satın alabileceğini hiç merak ettiniz mi?

Son yıllarda,Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde lüks mülkiyet kavramı yaygınlaşıyor. Bir şehrin en prestijli bölgesindeki lüks ve haliyle bir o kadar da pahalı mülkler, dünyanın her yerinden yatırımcılar tarafından da müthiş bir talep görmekte. Statista, konuya tek görselle açıklık veren şöyle çok ilginç bir grafik hazırlamış. Bakalım milyon dolarımız kaç metrekare etmekte.👇

İlk dikkatimizi çeken, Monako ve Cape Town'da alınabilecek evlerin metrekareleri arasındaki uçurum.

Cape Town ve hatta Sao Paulo'da böyle bir parayla 200 metrekarenin üzerine rahatlıkla çıkılabiliyor gibi iken, Monako'da bir milyon dolar 17 metrekare bir oda almanıza ancak yetiyor.

Örneğin bu fotoğraf Monaco'nun La Regina bölgesinden 3 odalı 130 metrekare bir daireye ait; daire için 6.700.000 euro istenmekte.

Londra ve New York'a baktığımızda da durum hiç farklı değil. Bir milyon dolara sırasıyla ancak 22 ve 27 metrekarelik 'ev' alabiliyoruz. Ve City Metric'in haberine göre her iki şehirde de bu tarz lüks mülkiyete olan talep inanılamaz fazla.

Cape Town ve Sao Paulo'dan hemen sonra gelen Mumbai'ye geçişte de dramatik bir düşüş var.

Anlıyoruz ki 100 metrekareler civarında pek bir şey bulmak mümkün değil :/ Mumbai'den lüks bir mülk düşünürsek aniden 99 metrekareye inmek durumundayız. Ardından Berlin, Tokyo ve Moskova'da da 80 metrekarenin altına inmeden bir milyon dolara barınılabiliyor...

Yine bu grafiğe göre, İstanbul'da bir milyon dolara alabileceğiniz lüks mülkiyetin büyüklüğü de 100 metrekarenin altında kalıyor.

İstanbul'un emlak olanakları aşağı yukarı 10 yıldır yabancıları akın akın kendine çekiyor. Giderek artan inşaatların da etkisiyle, şehrin prestij alanları da değişip çeşitlilendi; ancak halen en prestijli konum elbette İstanbul Boğazı manzarasına hakim mülkler. 

Daha önceden Londra'da lüks mülkiyet satışları yapıp buradaki potansiyel üzerine mesleğe İstanbul'da devam eden İngiliz Julian Walker, yabancı taleplerin en çok Kuveyt, Irak ve Suudi Arabistan'dan geldiğini belirtiyor.

Geri kalan şehirler için de milyon dolar başına düşen metrekaredeki azalışı gözlemek mümkün.

Emlak fiyatları için dünyanın her yerinde değer saptamak için pek çok yöntem kullanılsa da temelde dört kriter var; Lokasyon, yatırımın değeri, gelir getirebilirliği, ve bir de karşılaştırma.

Son olarak, elbette lüks mülkiyet talebindeki artıştan herkes fazlasıyla etkileniyor.

Şehirlerin birer cazibe ve yatırım merkezi haline gelmesine yardım etmesinin yanında, ultra pahalı konut ve işyerlerine olan talebin artması, özellikle de o ilçe başta olmak üzere şehrin genelinde de emlak fiyatlarının artmasına neden olup herkes için ulaşılabilir konut bulabilme imkanını zorlaştırıyor. Soylulaştırma olarak bilinen gentrifikasyon ile ise, sıradan ve dar gelirli vatandaşların belirli bölgelerden 'uzaklaştırılmasına' yol açıyor.

Cevabı neye göre seçtiğinizi yorumlarda bizlerle de paylaşmayı unutmayın!

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
YORUMLAR

5 milyon dolara Monaco'nun yarısını alabiliyomuşuz vay be..

Pasif Kullanıcı
20.05.2016

maketinin yarısını diyecekti galiba

20.05.2016

bende kenarda köşede birikmiş 1 milyon dolarımı nasıl kullansam diye düşünüyordum bu haber iyi oldu !

o parayla ormanda nehir kenarında falan kendi evimi yaparım oh huzur dolu kalan parayla araba alır öyle markete giderim

20.05.2016

"markete giderim" ulaaaan hayalin bile fakir :D

TÜM YORUMLARI OKU (18)