1 Mayıs Davasında Beraat

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istedikleri için haklarında dava açılan DİSK ve KESK başkanlarının da aralarında bulduğu 5 kişi beraat etti.

2014 yılında düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de kutlamak istedikleri için haklarında dava açılan sendikacılar beraat etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmada Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve dönemin Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir daha önce verdikleri savunmaları tekrarladı.

1 Mayıs’ın suç olmadığını, asıl suçun 1 Mayıs’ı yasaklamak olduğunu belirten sendikacılar, bu yıl da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını belirtti.

Savunmaların ardından sendikacılar beraat etti.

DHA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İl Olmaya Aday İlçeler Listesi Güncellendi: 5 Yeni İlçe Daha Plaka Hazırlığında!
İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler