Onedio Logo

1 Mart Cumartesi Türkiye Gündeminde Neler Vardı?

Kapak Görseli

Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.

Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.

İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde “Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programı”nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde “Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programı”nda açıklamalarda bulundu. Görseli

Erdoğan'ın gündeminde 27 şubat'ta Öcalan tarafından yapılan silah bırakma çağrısı vardı. PKK tarafından ilan edilen ateşkes sonrası ilk kez konuşan Erdoğan kamuoyuna mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bundan Sonra Türkiye'de Kavga Yerine Hoşgörü, Nefret Yerine Saygı Olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bundan Sonra Türkiye'de Kavga Yerine Hoşgörü, Nefret Yerine Saygı Olacak"

2006’da Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, bankalarda 10 yıl boyunca işlem görmeyen mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar zaman aşımına uğruyor.

31 Aralık 2023 itibarıyla zaman aşımına uğrayan ve 2024 yılında TMSF'ye aktarılan para miktarı da belli oldu.

Milyonlarca Lira Bankada Unutuldu, Para TMSF'ye Aktarıldı

İsmail Saymaz'a Göre PKK Silah Bırakmak İçin 3 Şart Sundu

Hem Öcalan'ın metinde olmayan daha sonra 'not' olarak dile getirilen sözleri hem de bugün KCK tarafından yapılan açıklamadaki noktalar bu silah bırakmanın nasıl olacağına dair soru işaretleri yaratmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz ise silah bırakmak için 3 şart olduğunu öne sürdü.

İsmail Saymaz'a Göre PKK Silah Bırakmak İçin 3 Şart Sundu

Ramazan tebriği mesajı krize neden oldu. Vestel'in CEO'su Ergün Güler’in paylaştığı Ramazan mesajına, markanın bağlı olduğu Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Köksal hakkında, 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan resen soruşturma açıldı.

Ramazan Tebriği Krizi: Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal Hakkında Soruşturma Açıldı

2010 yılından itibaren gücü azalan FARC ile hükümet bir barış süreci başlattı. 2012 yılında başlayan barış müzakereleri 2016 yılında kalıcı anlaşmayla başarıya ulaştı.

Yaklaşık dört yıl süren barış süreciyle Kolombiya tarihinin en uzun süren iç çatışması sona erdi.

Yarım Asırlık Savaşı Bitiren Barış Anlaşması: 1960’tan 2016’ya Kadar Kolombiya ve FARC Savaşı

Arjantin basını kadar Türk basınında da adını duymaya alıştığımız Wanda Nara L-Gante ve Mauro Icardi China Suarez çifti her geçen gün yeni bir olayla adlarından bahsettiriyor.

Wanda, L-Gante ile devam ettirdiği ilişkiyle Icardi de güzeller güzeli sevgilisiyle adından bahsettirmeye devam ediyor.

Bir Türlü Kurtulamadı: Wanda'nın Sevgilisi L-Gante, Icardi ile Arasında Geçen Tatsız Konuşmaları Paylaştı!

F.D. tarafından açılan davada Hacı Sabancı'nın mahkemeye itiraz etmesinin ardından Sabancı'nın Uzay'ın babası oğlu DNA testinin sonucuyla kanıtlanmıştı. Gündeme damga vuran olayda Sabancı ailesi yine manşetlere yerleşirken gözler Nazlı Sabancı'ya dönmüştü.

Haberler yine gündemi sararken Nazlı Sabancı'nın profilinden 'Sabancı' soyadını sildiği görülmüştü. Kısa sürede tekrardan soyadını ekleyen Nazlı Sabancı'ya kaynana Arzu Sabancı'dan bir gönderme gecikmedi. Gelin, 'affetmek' temalı o paylaşıma birlikte bakalım!

Arzu Sabancı "Affetmek" Temalı Paylaşımıyla Sabancı Soyadını Hesabından Silen Nazlı'ya Göndermede mi Bulundu?

Türkiye'nin en zenginlerinden biri olan İpek Kıraç, babasının akli melekelerinin yerinde olup olmadığına karar verilmesi için mahkemenin yolunu tutmuş ve vasi atanmasını talep etmişti.

Adli tıp Kurumu'ndan (ATK) İnan Kıraç'a şok karar verildi. ATK, Kıraç'ın fiili ehliyetinin yerinde olmadığını ve vasi tayin edilmesi gerektiğini belirtti.

Adli Tıp Kurumu'ndan İş İnsanı İnan Kıraç'a Şok: Vasi Atanmasına Karar Verdi

Futbolda en çok değişen uygulama şüphesiz ki ofsayt kuralına dair. Ofsaytta kişisel futbol izleme tarihinizde bile kaç defa kural değişti bir düşünün.

IFAB ve FIFA bu kez yine sınırları zorlayan bir karara hazırlanıyor. Ofsayt kararı kökten değişiyor. Bu yaz ilk denemesi yapılacak.

IFAB Duyurdu: Ofsayt Kuralı Tamamen Değişiyor

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetiyle ilgili Ryan Babel'den de yeni itiraflar geldi. Beşiktaş ve Galatasaray'da forma giyen Babel, derbide rekabetteki hakem etkisinden bahsetti.

Babel, 'Fenerbahçe ile oynarken hem Fenerbahçe'yi hem de hakemi yenmek zorundasınız.' dedi. Babel, Galatasaray'ın hakemlerle ilgili durumuna da değindi.

Ryan Babel, Galatasaray ve Fenerbahçe İçin Hakem İtirafında Bulundu

Popüler İçerikler

Sebep Kıskançlık mı? Brahim'in Arda'ya Atmadığı Paslara İnanamayacaksınız
Sebep Kıskançlık mı? Brahim'in Arda'ya Atmadığı Paslara İnanamayacaksınız
Şener Üşümezsoy’dan İstanbul Depremi Açıklaması: “6.2’lik Bir Deprem Daha Bekliyorum”
Şener Üşümezsoy’dan İstanbul Depremi Açıklaması: “6.2’lik Bir Deprem Daha Bekliyorum”
Oytun Erbaş Deprem Uzmanı Oldu, Fayları Yorumladı: İstanbul Depremi Sözleri Ağızları Açık Bıraktı!
Oytun Erbaş Deprem Uzmanı Oldu, Fayları Yorumladı: İstanbul Depremi Sözleri Ağızları Açık Bıraktı!