1 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Zonguldak'ta Batan Gemideki 11 Denizciden Haber Yok

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle gemi battı. Olayın sonucunda bir personelin cansız bedenine ulaşılırken, 11 denizciyi arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Olay yerinden açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp 11 denizci için gün boyu devam eden arama kurtarma çalışmalarının gece de karadan sürdürüleceğini kaydetti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı geminin kaybolan 11 mürettebatını arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Arama - kurtarma çalışmaları hakkında açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ekiplerimiz gün boyu çalışmalarını sürdürdü, gece boyunca da karadan çalışmalarımız devam edecek. Olumsuz hava şartlarına rağmen arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiren ekiplerimizin her birine teşekkür ediyorum. Allah, tüm afetlerden ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

Olaya ilişkin peş peşe açıklamalar yapılıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Ereğli Limanı'nda dün fırtına nedeniyle ikiye bölündükten sonra kıyıya vuran Kamerun bayraklı geminin bulunduğu sahildeki amfi tiyatroda, bölgedeki duruma ilişkin açıklama yaptı.

AFAD Başkanı Memiş, mendireğe çarparak batan "Kafkametler" adlı geminin 12 mürettebatından birinin cansız bedenine ulaşıldığını hatırlatarak, "Hava şartlarının hiç tahmin edilmediği kadar ağır olduğunu ifade etmek durumundayız. Fırtına kasırgaya, kasırga da adeta Tornado denilen daha şiddetli rüzgara dönüştü. Hem denizden hem de karadan anında ulaşmakta epeyce zorlandık" diye konuştu.

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geminin batmadan önceki son görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı.Görüntülerde geminin fırtına nedeniyle metrelerce yükselen dalgaların arasında savrulduğu görüldü.

İşte o anlar

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Dinleyeni Parçalayan Orhan Atasoy'un "Gemiler" Şarkısı ve Klibiyle İlgili Az Bilinen Muhteşem Detaylar
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
21.11.2023

1 ölü denmesi komedi. 0 kaybolanların yaşama ihtimali var mı? 12 denizci boğularak ölmüş insanın içi parçalanıyor yazık

21.11.2023

İnsan hayatı ne kadar değersiz o insanları fırtınada gemide tutmanın anlamı ne 😟

21.11.2023

Batı Karedeniz bölgesinde liman ve doğal sığınacak alan çok kısıtlı. Sadece Zonguldak limanı demir sahasında ve Ereğli limanı demir sahasında kısıtılı korunma imkanı var. Geri kalan limanlar denize açık alan. Gemiyi personelsiz bırakma imkanı yok. Gemiyi başıboş bırakma ihtimaliniz yok. Bu sefer başıboş şekilde üsrüklenmeye başlar. Kaldı ki bu havada o personeli gemiden alma şansınız da yok. Personli almak için daha küçük bir tekne ile girmeniz gerekir. 5 tonu sürükleyen dalgalarda daha küçük bir teknenin hiç şansı olamazdı. Kısaca o personellerin o gemiden inme şansı yoktu. Kaptan ya da makine arızası da olabilir. Daha önce bu bölgede 2 gemi daha benzer şekilde batmıştı.

21.11.2023

dünyanin en tehlikeli denizi karadenizdir ne gemiler batti hele eskiden her yer batık burada aninda hava iniyor yarım saat içinde deniz karışıyor insanida öyle hirçındır

21.11.2023

Yarım saat ne ki? Pilot gemiye çıktığında havada doğru düzgün bulut yoktu. Gemi liman ağzından, iskeleye yanaşana kadar fırtına koptu. Gemi tam da manevra yapıyordu. Kaptan iskeleye sancaktan yanaşmak istedi. Çok ters pozisyonda kaldı. Eski Rus nehir gemisi. Bow thruster falan ne arar. Gözümüzün önünde rüzgarı yiyince iskelye bildiğin kafadan daldı. 15 dakikada denizin üstü karıştı. Gırgırlar limana uçarak girdi. Karadeniz dalgası dalga değil, tokmak. Gemilerin saçlarını söküyor.

TÜM YORUMLARI OKU (16)