1,5 Milyar Işık Yılı Uzaklıktan Gelen Radyo Sinyalleri Tespit Edildi

Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nden bilim insanları, yaklaşık 1,5 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir kaynaktan gelen ve tekrar eden radyo sinyalleri saptadı. Sinyallerin kaynağının ise bilinmediği açıklandı.

AA'nın BBC'ye dayandırdığı haberine göre, Kanada'daki British Columbia Üniversitesi, yaklaşık 1,5 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir kaynaktan gelen radyo sinyalleri saptadı.

Sinyallerin, Okanagan Vadisi'ndeki CHIME (Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalama Deneyi) isimli radyo teleskobuyla tespit edildiği açıklandı.

'Bu dalgalardan daha fazla olabilir'

British Columbia Üniversitesinden astrofizikçi Ingrid Stairs, uzayın derinliklerinde bu dalgalardan daha fazla olabileceğini ifade ederek daha fazla kaynak saptadıkça bu sinyallerin nereden geldiği ve bunlara neyin sebep olduğuyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olunabileceğini dile getirdi.

Güçlü radyo dalgaları ilk kez 2007'de Avustralya'daki Parkes radyo teleskobu tarafından tespit edilmişti.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
11.01.2019

Bizse yıllardan beri siktiğimin diş fırçalamasının oruç bozup bozmadığını tartışıyoruz halen

10.01.2019

1 ışık yılı : 10 trilyon km. 1,5 milyar ışık yılı ? Kaç yüzyıl önce yola çıkmış bir sinyal ? Böyle olaylar evrenin bilinmezliğini insanın evrende hiçbir halt olmadığını gösteriyor.

10.01.2019

1.5 milyar isik yili uzakliktan gelen sinyali ilk kez gonderen irk suan neler yapiyordur neler (gelisim ) hatta belki yok olmusta olabilirler

TÜM YORUMLARI OKU (53)