Bin 200 Yıl Sonra Bulunan Mısır Şehri: Heracleion

Efsane ile gerçeklik arasındaki kayıp Mısır şehri Heracleion‘un bulunacağını kimse tahmin etmiyorken; Fransız sualtı arkeoloğu Franck Goddio, 2000 yılında Abu Qir Koyu’nda bulunan kalıntıları keşfetti.

Thonis olarak da bilinen İskenderiye yakınlarındaki bu şehir, şu an 2,5 km kıyıdan uzakta ve 10 metre suyun altında.

Antik Yunan tarihçilerinin bahsettiği efsanesi M.Ö. 12. yüzyıla kadar dayanıyor. Truvalı Helen ve Paris‘in, Truva Savaşı’ndan önce burada mahsur kaldıklarına inanılıyor. Herkül‘ün kendine başka isim takarak şehri ziyaret ettiği de söylenir.

Antik tarihçiler Herodotus, Diodorus ve Strabo da bu efsanevi şehirden bahseder.

2000 yılında keşfedilmesinden önce, kente ait hiçbir iz bulunamadı. O zamana kadar, akademisyenler Heracleion ve Thonis’in tek ve aynı kent olduğuna bile emin değildi.Eskiden, gelişen şehir olağanüstü zenginlik dönemi yaşadı. Yunan dünyasından gelen bütün gemiler için Mısır, mecburi olarak bir geçiş kapısıydı.

Aynı zamanda Amun Tapınağı’ndan dolayı dini öneme de sahipti. Bin 200 yıl önce ortadan yok olmuştu. Tahminen, büyük depremler ve seller nedeniyle kum ve çamur altına gömüldü.

Heracleion, bir uçtan bir uca 11 ile 15 km araştırma alanına sahip. 13 yıllık kazı sonucunda birçok eşya çıkartıldı.

Kentin animasyon gösterimi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
06.09.2015

lan varya şükrediyorum şunlar bizim ülkemizde falan çıkmıyo amk anasını sikerlerdi lan çıkarırken falan kırarlardı ne biliyim yaparlardı bişeyler

06.09.2015

'' bizim ülkemizde falan çıkmıyo '' diye bişey yok çıkanların yarısı çalınıyo kalan yarısının çok azı müzelere ulaşabiliyor mesala adamlar altın büst buluyolar gidiyolar kuyumcuda eritiyolar

Pasif Kullanıcı
06.09.2015

en azından eski uygarlıklara ait biraz daha somut bilgilerimizin olması güzel bir şey türkiyede niye yok lan bu ya da vazgeçtim çıkartırlarken kesin parçalarlar bizimkiler

Çıkarmayın şunları, onlar oldukları yerde daha güvendeler. Bizden sonraki nesiller çıkarsınlar, onlar belki kıymetini bilirler.

TÜM YORUMLARI OKU (8)