‘Robin Hood’ Bu Kez Tuzla'da Ortaya Çıktı: Zarf İçinde Para Dağıttı, Veresiye Defterlerini Kapattı

İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki gecekondu mahallelerinde, geçtiğimiz aylarda zarf içerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Tuzla’da ortaya çıktı. Mahalle bakkallarına veresiye borcu bulunan kişilerin hesaplarını kapatan hayırseverin, maddi durumu kötü ailelere de zarf içerisinde 1.000 TL verdiği ortaya çıktı. Alacaklarını ödediği mahalle bakkallarından Coşkun Yılmaz, 'Kendisine adını sordum. Söylemedi. ‘Robin Hood’ deyin, bana yeter' dedi.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul'da daha önce diğer ilçelerinde dar gelirli ailelere zarf içerisinde bin TL yardım yapan ve halk arasında 'Hızır' olarak tanınan kişi, bu kez Tuzla Şifa Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan gecekondu bölgesinde ortaya çıktı.

Tüm bakkalları dolaşarak, veresiye alışveriş yapan mahallelinin borçlarını ödedi

Yardımsever kişi, öncelikle ilçedeki tüm bakkalları dolaşarak, veresiye alışveriş yapan mahallelinin borçlarını ödedi. Ardından gecekondu bölgesinde oturanlara da daha önceki yaptığı gibi içerisinde bin TL bulunan para dolu zarfı verdiği öğrenildi. İlk kez gündüz vakti ortaya çıkan ve yardımları kendisi ya da bir başkası adına mı yaptığı bilinmeyen kişinin karşılaştığı öğrencilere de 50'şer lira harçlık verdiği öğrenildi.

"Borcunu ödediği kimi ailelere para dolu bir de zarf verdi"

Tuzla'da yardımların yapıldığı mahallelerdeki bakkallardan Coşkun Yılmaz, 'Bir arkadaş geldi. Allah razı olsun kendinden. İsmini söylemedi. Bakiye kalmış veresiyeler vardı. Onları ödeyip gitti. Defterde borcu olanlardan 4 tanesine giderek bulup ne kadar borcu olduğunu öğrenip bana verdi. Hatta borcunu ödediği kimi ailelere para dolu bir de zarf verdi. İsmini sordum. 'İsmim yok benim. Robin Hood deyeni, bana yeter' dedi' diye konuştu.

"30 seneden beri ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım" 🎥

Mahalle bakkallarından Tuncay Yaşar, '30 seneden beri burada esnaflık yapıyorum. Dün tanımadığımız bir vatandaş geldi. Borcunu ödeyemeyen geçinemeyen kişilerin borcunu ödeyeceğini söyledi. 30 seneden beri ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Mutlu olanlar oldu. 'Vatandaşı biz de görelim' dediler. Yalnız borçlarını verdikleri vatandaşlar çok memnun kaldılar. İsmini söylemedi. “Allah rızası için yapıyorum' dedi.

"Çocukların hepsine 50 TL para da dağıttılar"

Esnaf Gönül Yaşar, iyi giyimli iki kişinin geldiğini belirterek, 'Komşularımıza zarf verdi. İçerisinde bin TL vardı. Hatta bir tane küçük kıza 50 TL verdi. O çocuk çok mutlu oldu. Hatta çocukların hepsine 50 TL para da dağıttılar' diye konuştu.

"hala bu tür iş adamlarının olması bizi mutlu etti"

Adem Gül, 'Dün ismi belli olmayan biri gelmiş. Zor durumda olanların ve borcu olanların borçlarını kapatmış. Bu tür iş adamlarının halen olması bizi mutlu etti. Güzel bir şey bu sonuçta. Zor durumda olanlara yardım ediyorsun, el uzatıyorsun. İnşallah böyle insanlar çıkar ortaya' diye konuştu.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı 👇

Kim Bu Hayırsever? Hasköy'de Evlerin Kapısına Para Dolu Zarflar Bırakıldı
Bir Hayırseverden Vatandaşlara Bayram Hediyesi: Bakkalın Veresiye Defterindeki Tüm Borcu Ödedi

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
12.11.2019

O kadar güzel bir şey yapmış ki duygulandım ya Allah razı olsun.

12.11.2019

Fakire sürekli yardım edersen düzen değişmez,haline şükreder yine gider oyunu verir,gereğinden fazla hümanizmin sonu insanında toplumun da felaketidir.

12.11.2019

o paylaşımdır senin düşündüğün izim lerden değil bu olgu . zengin paylaşırsa ferahlık artar senin gibi düşünen yan gel yattan öte bir şey bu. İçinde İslamiyetin bir emri var zekat . Geçmiş zamanda da alan kişiler günü gelmiştir veren kişiler olmuştur.

12.11.2019

Gülümsetti :)

TÜM YORUMLARI OKU (31)