'Öyle mi Alay Komutanı?' Diyen Sendikacı Kamil Kartal Gözaltına Alındı

Ankara’ya yürümek isteyen metal işçilerinin polis tarafından engellenmesinin ardından gözaltına alınan kişi sayısı 99’a çıktı. Metal işçilerine destek olmaya giden Bağımsız Maden- İş örgütlenme uzmanları Başaran Aksu ve Kamil Kartal da gözaltına alındı. Kartal, Somalı madencilerin jandarma tarafından engellenmesinin ardından “Öyle mi alay komutanı?” diye sorduğu konuşmasıyla Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinden sendikal haklarının tanınması için Ankara’ya yürümek isteyen metal işçileri polis tarafından engellendi. Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler slogan atarak tepki gösterdi. Polis ile yaşanan arbedenin ardından ilk önce 8 kişi gözaltına alındı, ilerleyen saatlerde gözaltı sayısı 99’a çıktı.

Polisin işçilere müdahale ettiği anlar 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Biz aynı kavgayı veriyoruz"

Tazminat ve ücret alacakları için Ankara’ya yürümek isteyen Somalı ve Ermenekli madencilerin örgütlendiği Bağımsız Maden- İş Sendikası örgütlenme uzmanları Başaran Aksu ve Kamil Kartal da gözaltına alınanlar arasında. Aksu gözaltı arasında çektiği videoda şunları kaydetti:

'Maden işçisi ve metal işçisinin kavgası aynı kavga. Sendikal yasaların sahtekarlığını gözler önüne sermek, devletin ve patronların oluşturduğu tezgahı halkın önüne sermek. Ücretsiz izne zorlanan ve işten atılan arkadaşların durumunu bütün kamuoyunun tartışmasını sağlayacak bir eylem düzenliyor Birleşik Metal-İş. Biz aynı kavgayı veriyoruz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Türkiye'nin gündemine oturan konuşma

Ankara'ya Yürüyen Somalı Maden İşçisinin Karşısına Jandarma Çıkınca İsyan Etti: 'Öyle mi Alay Komutanı?'

Somalı madenciler 8 yıldır alamadıkları tazminatları için geçtiğimiz ay Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı. Jandarma yürüyüşe engel olmuş ve 31 madenci gözaltına alınmıştı.

Bugün Gebze'de gözaltına alınanlar arasında bulunan Bağımsız Maden- İş Sendikası örgütlenme uzmanı Kamil Kartal devlete ve jandarmaya tepki gösterdiği ve 'Öyle mi alay komutanı?' diye sorduğu konuşmasıyla Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
YORUMLAR
24.11.2020

tepkinizi sandıkta da gösterseniz keşke

24.11.2020

ya bişey sorcam bu öyle mi alay komutanı videosu bitek beni mi çok gaza getiriyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ