‘Mesih’ Olduğunu İddia Eden Hasan Mezarcı’ya ‘Dini Değerleri Aşağılama’ Soruşturması

Hasan Mezarcı, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele biriminin, Mesih olduğunu açıklayan tweet, video ve fotoğrafları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini, savcılığın kendisi ile birlikte bu içerikleri paylaşanlar hakkında 'halkın dini duygularını aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattığını duyurdu.

'Halkın dini duygularını aşağılama' suçlaması

Mesih olduğunu iddia eden ve geçtiğimiz günlerde 'tesettüre uyma mecburiyetini kaldırıyorum' açıklaması ile gündeme gelen Hasan Mezarcı, Emniyet Siber Suçlarla Mücadele bürosunun kendisi hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı. Mezarcı, savcılığın kendisi hakkında 'halkın dini duygularını aşağılama' suçlaması ile soruşturma başlattığını söyledi.

Hasan Mezarcı, 'Benimle birlikte bu tivit, resim ve videoları paylaşanlar hakkında da soruşturma başlatılmış' dedi.

Mezarcı, aynı zamanda takipçileri ile bu videoyu paylaştı ve selam gönderdi.

Mezarcı yaptığı açıklamada 'tesettüre uyma mecburiyetini kaldırdığını' duyurmuştu. 👇

Kendini 'Mesih' İlan Eden Hasan Mezarcı Yine Gündemde: 'Tesettüre Uyma Mecburiyetini Kaldırıyorum'

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
YORUMLAR
18.01.2020

Kuruldan geçse cezai ehliyeti yoktur raporu alacak adama soruşturma açılmış :) Akademisyenlerin kanlarında duş alacağını söyleyen psikotikleri korurken bu hale getirdiğiniz adama utanmadan soruşturma açarsınız toplu histeri sebebisiniz. Kimseye zararı yok yaşlanmış tertemiz delirmiş istediğine inanır, inanç özgürlüğü dışında fikir ve ifade özgürlüğü var ülkede! Hem mehdi mesih bekliyorsunuz hemde kimseyi beğenmiyorsunuz. Adam modadan da anlıyor daha iyisini mi bulacaksınız.

Pasif Kullanıcı
18.01.2020

tayyip’e de Peygamberin sifatlarindan tut, Allah demeye bile getirdiler, tayyip dahil kimseden gik ses cikmadi bir deli mesihim deyince olay oldu. Simdi bu cikip tayyip peygamber deseydi yine ayni sekilde halkin dini duygularini asaglamis olacakmiydi?

18.01.2020

AKP'nin adına "dava" dediği abuk sabuk hareketin içinde olsaydı ya büyükelçi olarak atanır ya da içişleri bakanı olurdu.

18.01.2020

Adam mesihliğini ilan etmiş bundan büyük dava mı olur, minnet eylemez hiçbirşeye :)

TÜM YORUMLARI OKU (18)