'Doğada Gerçekten Böyle Canlılar Var mı?' Dedirten Bu Moda Hesabının Çalışmalarına Bayılacaksınız!

Düşünün ki hiç duymadığınız ördek ve böcek türlerini Prada, Jean Paul Gaultier ve Valentino gibi dünyaca ünlü markaların tasarımla ile birleştiriyor. Adeta bir görsel şölen yaşatan Jill Sherman, açtığı Instagram hesabı ile hem moda severleri hem de doğaya ilgi duyanları bir araya getiriyor.

Oldukça farklı bir fikire ev sahipliği yapan Instagram hesabının sahibi Jill Sherman tam bir doğa ve biyoloji aşığı!

''Babam Vogue'mu aldı, bunun yerine ansiklopedi okudum.''

Instagram bio'sunda yazan bu cümle aslında her şeyi açıklıyor ama biz, onu daha iyi anlamanız ve neden böyle bir şey yaptığını öğrenmeniz için konuyu biraz daha detaylı ele alacağız.

Daha 10 yaşındayken babası evlerindeki televizyonun fişini çekerek onlara ansiklopedi okumaları gerektiğini söylemiş.

18 yaşına kadar televizyon izlemeyen Sherman, her akşam saat 7'de kütüphanelerinden bir ansiklopedi alarak akşamı geçirdiğini söylüyor. Geçmişte yaşanan bu durumu, dünyaya açılmasını sağladığı için oldukça olumlu karşılayan Sherman doğa ile ilgili yeni bilgiler toplamaktan çocukluğundan beri zevk almış.

İlkokuldaki biyoloji öğretmeni sayesinde laboratuvarda daha fazla vakit geçirmeye başlayınca doğaya ilgisi daha da arttı.

Öğretmeni sayesinde doğayı daha yakından tanıma fırsatı elde eden Sherman doğada belki de hiç duymadığımız türleri incelemekten hep zevk almış. Bu kadar doğasever bir kadının biyolojist olmasını bekleyebilirsiniz ama kendisi bir reklamcı!

Doğadaki desen, form ve dokuları çok seven Sherman, ayrıntılara indiğinde doğanın moda ile ne kadar benzer olduğunu fark etti.

2012'de bir moda blogu açsa da işlerinden dolayı çok yürütememiş ve kapatmak zorunda kalmış. Doğada çok fazla ilham kaynağı olduğunu söyleyen Sharman, insanların sadece bunu göremediğini ancak moda ile bir uyum yakaladığında fark edildiğini söylüyor.

Instagram hesabında ünlü tasarımları doğada belki de hiç görmediğimiz deniz canlıları, böcekler ve çeşitli hayvanlarla eşleştirerek kullanıcıya sunuyor.

Tasarımlar ile doğayı öyle bir eşleştiriyor ki, moda gerçekten doğadan mı ilham alıyor sorusunu soruyorsunuz. Ama paylaşımlarda ondan da güzel bir şey var, doğayı gözler önüne seriyor! Hiç ismini duymadığımız, görmediğimiz canlıları tanıtan yazıları ile doğaya bir daha aşık ediyor sizi. Bu kadar renk, bu kadar canlılık olamaz derken bir bakıyorsunuz gerçekten böyle canlılar var!

Her türlü paylaşımı ile doğa ile moda arasındaki ilişkiyi sorgulatıyor.

Düzenli olarak paylaştığı Instagram storylerinde doğadan etkilenen çeşitli tasarımlara yer verirken, yakın çekim olarak paylaştığı görsellerin modaya mı yoksa doğaya mı ait bir parça olduğunu soruyor. Doğru cevaplar ise insanı bir kez daha hayrete düşürüyor!

Yaptığı tüm paylaşımlarla insanların doğadaki ayrıntıları sanatsal açıdan görmelerini sağlamaya çalıştığını söylüyen Sherman'ın diğer paylaşımlarına da bir göz atalım da içimiz açılsın!

Deniz kelebeği olarak bilinen ''clione limacina australis'' hakkında bilgi vermeyi de asla ihmal etmiyor!

Paylaşımları sadece çiçek böcekle de sınırlı değil!

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.07.2020

En sonda ki Türk tasarımcı Hüseyin Çağlayan tasarımı. Lady Gaga Hüseyin Çağlayanın bu ve birkaç tasarımını giydi.

09.07.2020

güzle olmuş valla

09.07.2020

güzle olmuş valla

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ