'Daha Yeşil Bir Türkiye İçin' Sloganı ile Yola Çıkıldı: 81 İlde Eş Zamanlı Fidan Dikme Etkinliği

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 milyon fidan dikimi” etkinliği saat 11.11’de Ankara’dan başlatıldı. 

Fidan dikimi etkinliği, Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkisinde başlatıldı. 🎥

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Geleceğe Nefes" (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden, 81 ilde sahiplenilen fidan sayısı 13 milyonun üzerine çıktı.

Endonezya'ya ait olan "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun kırılması için deneme yapıldı.

Etkinlikte ilk olarak, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait '1 saat içinde en fazla fidan dikme' rekorunun, Çorum'da 1 saatte 301 bin 111 adet fidan dikilerek kırılıp, Guinness Dünya Rekoru'nun Türkiye adına tescil ettirilmesi amaçlandı. 

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ''Rekoru kırdık' diyoruz ama sayıyı veremiyoruz. Sayımların ardından kesin sonuç açıklanacak. Çorum'a ve ülkemize hayırlı olsun' dedi.

Türkiye genelinde vatandaşların fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm yapılacak

Daha sonra dünyanın en büyük online fidan dikme anını yansıtan albüm oluşturulup Guinness'e tescil ettirilecek.

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?
YORUMLAR
11.11.2019

Organizasyon o kadar güzel ki, bu fidanlar hangi firmalardan alındı, bu firmalar kimlerle akraba, fidanların tanesi kaç paradan alındı, dikim mevsimi olmayan bir ayda dikilen bunca fidanın ne kadarı zayi olacak ve kuruyacak fidanlar yerine yeni fidanlar dikilecek mi, o yeni dikilecek fidanlar kimlerden kaç paraya tekrar alınacak gibi sorular bile aklıma gelmiyor... Keşke ülkemde hep böyle güzel çalışmalar yapılsa bizde hep alkışlasak...

12.11.2019

:)) hayııır, hayatımda hiç fidan dikmedim, çünkü ben doğayı sevmem, hayvan hele hiç sevmem, temiz havadan nefret ederim, keşke heryer mis gibi beton olsa taş olsa, keşke şehir merkezlerindeki yüzlerce yıllık ağaçları kesip, bütün yeşil alanları yok edip, her tarafı beton yapsak, sonrada şehrin dışına bu kestiğimiz devasa ağaçların yerine minicik fidanlar diksek hemde TAM MEVSİMİ olan dün... Aaa dur bi saniye yaa yoo zaten yaptık bunları değilmi?

11.11.2019

Yarın kesersiniz

11.11.2019

Şöyle olun canımızı yiyin lan.

TÜM YORUMLARI OKU (25)