“Bir Şehrin Sokaklarında Kaybolmak” Size Neler Öğretir?

İlk defa gittiğiniz bir şehirde mutlaka yapmanız gereken şey nedir? Diye bir soru sorsak, büyük ihtimalle sizden müze gezmek, tarihi mekanlarını görmek, yemeklerini tatmak, meydanlarında dolaşmak, insanlarıyla konuşmak, fotoğraf çekmek, vb. cevaplar alırız. Yanlış diyemeyiz hiçbirine, ancak yeni bir şehre gittiğinizde mutlaka ama mutlaka yapmanız gereken şey o şehrin sokaklarında kaybolmaktır. Kaybolmak derken birebir anlamında almayacağınızı biliyoruz da yine de söyleyelim; Hiç düşünmeden, nereye çıkar diye bakmadan, korkmadan, çekinmeden her sokağına girmektir kaybolmak. 

Çünkü bir şehri sokaklarından daha güzel anlatan başka bire şey yoktur. Sokaklar gerçektir, sokaklar dürüsttür, sokaklar sizi umursamaz, sokaklar size hazırlanmaz, neyse odur sokaklar. Onun için kaybolmak gerekir, sadece yürümek, sadece görmek, sadece yaşamak gerekir.

1. Şehrin sokakları sizden gizleneni tüm yalınlığıyla gösterir, süsü püsü, -mış gibisi yoktur.

2. Sokaklar size gerçeği yaşatır, olması gerekeni, olması isteneni değil olanı gösterir.

play2survive.files.wordpress.com

3. O şehir ile ilgili öğrenmek istediğiniz her şey sokaklarda mevcuttur, iyisi, kötüsü, gürültücüsü, sessizi, temizi, kirlisi, her şeyi sokaklar gösterir size.

4. Sokaklarda kaybolmak maceradır, nereye gittiğinizi, nereye çıkacağınızı bilmeden yaptığınız, her adımda başka bir duygu yaşantan bir yolculuktur.

5. Herkesin gördüğünden farklı bir dünyayı keşfetmektir sokaklar, anlatılanlardan farklı, yaşanmış olanlardan değişik bir şeyler görmektir.

6. Şehrin sokaklarında kaybolmak, o şehirle ilgili olarak kafanıza çizilmiş olan resmin dışına çıkmaktır, gerçekten yeni bir şeyler yapmaktır.

7. Aynı zamanda bir kendini keşfetme yolculuğudur bu, korkularınızla yüzleşme, zevklerinizi yeniden tanımlama, düşüncelerinizi toparlama yolculuğudur.

8. Issız bir ormanda hayatta kalma mücadelesidir bu yolculuk, her şeyin sizin elinizde olduğu, kendine güvenmeniz gereken, tek sorumlunun siz olduğu tehlikeli bir maceradır.

9. Şehre ait gerçek kültüre vakıf olmanızı sağlayacaktır bu aktivite, orada yaşayanların neler yediğini, neler içtiğini, nasıl eğlendiklerini, nasıl yaşadıklarını görmeniz için sokaklara girmeniz şarttır.

10. Mutluluğun, üzüntünün, kederin, heyecanın, korkunun saf halini görmek içindir sokaklar, buralara girmeden bir şehrin ruhunu yakalamak mümkün değildir.

11. Aynı zamanda o şehrin insanını tanımanın da en güzel yoludur sokaklar, sokak hayvanlarına, oynayan çocuklara nasıl davranıldığını, esnafın nasıl olduğunu görmek için sokaklardır adresiniz.

12. Sokaklar size verdiğiniz her kararın sizi nasıl farklı bir yere çıkacağını öğretir, sağa değil de sola dönmenin nelere yol açabileceğiniz bizzat görürsünüz.

13. Sokaklar, şehrin çırılçıplak olduğu yerlerdir, şehrin özeti, kısa tarihi, gündelik yaşamıdır.

14. Ve elbette sokaklardır size her duyguyu sonuna kadar yaşatan, zorla, allayıp pullayarak dayatılan duyguları değil kendi isteğinizle, en yalın halinde yaşarsınız duygularınızı.

Popüler İçerikler

Duygu Nebioğlu Nüfusta Baba Adlarının "Erol" Olduğunu Söyleyerek Yine Kafaları Allak Bullak Etti
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
YORUMLAR
29.05.2020

Kaybolduğunuz yer şehrin sokakları olmaz, o sokaklarda kaybettiklerinizde kaybolursunuz.

29.05.2020

Gasp edilmeyi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ